Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Χιονάτες σοκολάτας- Χριστουγεννιάτικη συνταγή (lamingtons)

mitsa

Υλικά

  • 350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 4 αυγά

  • 4 κουταλιές σπορέλαιο

  • 250 γρ ζάχαρη

  • 8 κουταλιές ζεστό νερό

  • 2 βανίλιες

  • Πραλίνα φουντουκιού

  • 500 ml σοκολατούχο γάλα

  • Επικάλυψη κακάο

  • 250 ml γάλα

  • 2 κουταλιές ζάχαρη

  • 1 κουταλιά κακάο

  • Ινδοκάρυδο

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι που να ασπρίσουν.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το νερό, λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε.
3
Τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη.
4
Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί 30×22 εκατοστά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
5
Όταν κρυώσει κόβουμε το κέικ στην μέση.
6
Αφαιρούμε το καπάκι και απλώνουμε όση πραλίνα μας αρέσει (αν η πραλίνα είναι μαλακή βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι που να σφίξει).
7
Κόβουμε σε 16 στενόμακρα κομμάτια.
8
Βουτάμε περιμετρικά τα κεκάκια στο σοκολατούχο γάλα και τα περνάμε από το ινδοκάρυδο.
9
Εναλλακτικά αναμειγνύουμε το γάλα, την ζάχαρη, το κακάο και κάνουμε την ίδια διαδικασία.