Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αλμυρά

Χρειάζονται μόνο λίγα λέπτα για αυτό το νόστιμο φαγητό

1 Mins read

Χρειάζονται μόνο λίγα λέπτα για αυτό το νόστιμο φαγητό

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ χωριάτικη σπιτική σάλτσα (foodaholics.shop)

  • 150 γρ χαβιάρι φιλετοπιπεριάς (foodaholics.shop)

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • Ρίγανη-Θυμάρι (foodaholics.shop)

  • 50 ml ελαιόλαδο

  • 100 γρ κεφαλοτύρι

  • 150 γρ κίτρινο τυρί

  • 1 κιλό πέτουρα με σαφράν

  • 150 γρ κίτρινο τυρί

Οδηγίες

1
Σε ταψί 40 εκατοστών αναμειγνύουμε την σάλτσα ντομάτας με την σάλτσα πιπεριάς, το γιαούρτι, ρίγανη, θυμάρι και το ελαιόλαδο.
2
Απλώνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και από πάνω το τριμμένο κίτρινο τυρί.
3
Τα βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να λίωσουν.
4
Σε νερό που βράζουμε ρίχνουμε αρκετό αλάτι και τα πέτουρα με σαφράν.
5
Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι που να μαλακώσουν.
6
Ανακατεύουμε την σάλτσα με τα τυρία, προσθέτουμε τα σουρωμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
7
Απλώνουμε το τριμμένο κίτρινο τυρί και βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να λίωσει το τυρί.