Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Διαφορετικά κασεροπιτάκια (στην κρεπιέρα ή στο τηγάνι)

mitsa

Υλικά

  • 380 γρ αλεύρι

  • 120 γρ φαρίνα

  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

  • 2 κουταλιές ξίδι

  • Νερό

  • Τριμμένο κίτρινο τυρί

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με την φαρίνα, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το ξίδι.
2
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά νερό μέχρι που να γίνει ζύμη.
3
Λαδώνουμε ελαφρώς το σκεύος, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
4
Την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια και τα ανοίγουμε φύλλα σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια.
5
Ενώνουμε τις δύο άκρες στο κέντρο και τοποθετούμε τριμμένο κίτρινο τυρί.
6
Διπλώνουμε σε φακελάκι και τα βάζουμε σε κρεπιέρα ή αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε αλείψει λίγο σπορέλαιο.
7
Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη.
8
Είναι έτοιμα όταν έχουν πάρει χρώμα και έχουν φουσκώσει.