Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Δίχρωμο μπισκοτογλυκό με απλή διαδικασία

mitsa

Υλικά

  • 600 ml γάλα

  • 20 γρ αλεύρι

  • 40 γρ νισεστέ

  • 25 γρ κακάο

  • 150 γρ ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • 15 πτι μπερ

  • 15 πτι μπερ σοκολάτας

  • 1 μπανάνα

Οδηγίες

1
Διαλύουμε στο γάλα, το αλεύρι, το νισεστέ και το κακάο.
2
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
3
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
4
Παίρνουμε ένα πτι μπερ και απλώνουμε ζεστή κρέμα.
5
Καλύπτουμε με ένα πτι μπερ σοκολάτας και απλώνουμε κρέμα.
6
Βάζουμε ακόμα ένα πτι μπερ και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
7
Τοποθετούμε την στοίβα σε αντικολλητικό χαρτί και επαναλαμβάνουμε.
8
Όταν τελειώσουν τα μπισκότα καλύπτουμε το γλυκό μας με την κρέμα.
9
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και προαιρετικά διακοσμούμε με φέτες από μπανάνα και λίγη κρέμα που έχουμε κρατήσει.