Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΨυγείου

Δροσερό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και λεμόνι

1 Mins read

Δροσερό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και λεμόνι

mitsa

Υλικά

  • 1 ζελέ λεμόνι

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 1 ζαχαρούχο γάλα

  • 200 γρ γιαούρτι

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

  • 16 σαβουαγιάρ

  • Γάλα

  • Μαρέγκα

  • 4 ασπράδια αυγών

  • Λίγο αλάτι

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 5 γρ σκόνη ζελατίνης

Οδηγίες

1
Ετοιμάζουμε ένα ζελέ με γεύση λεμόνι βάση των οδηγιών που αναγράφονται στην συσκευασία.
2
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
3
Ενσωματώνουμε το ζαχαρούχο γάλα και το στραγγιστό γιαούρτι.
4
Ρίχνουμε σιγά σιγά το κρύο ζελέ και ανακατεύουμε.
5
Αρωματίζουμε το ξύσμα από ένα λεμόνι.
6
Βουτάμε τα σαβουαγιάρ σε κρύο γάλα και τα στρώνουμε σε φόρμα 28×18 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
7
Απλώνουμε την κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
8
Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα.
9
Βάζουμε λίγη λίγη την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
10
Ενσωματώνουμε την ζελατίνη.
11
Με την βοήθεια ενός κορνέ τοποθετούμε την μαρέγκα.
12
Με ένα φλόγιστρο την καίμε να πάρει χρώμα.