Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολα τυροπιτάκια για εργαζόμενους

mitsa

Υλικά

  • Γέμιση

  • 250 γρ Φέτα

  • 1 κουταλιά γιαούρτι

  • 1 κουταλιά βούτυρο

  • 1 αυγό

  • Λίγο λάδι

  • ½ κουταλάκι μπέικιν

  • Άλειμμα

  • 200 ml σπορέλαιο

  • 100 ml νερό

  • 1 αυγό

  • 500 γρ φύλλα κρούστας

  • 1 κρόκο αυγό

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το άλειμμα να ομογενοποιηθούν.
2
Στην σπασμένη Φέτα βάζουμε λίγο λάδι, το αυγό, το γιαούρτι, το βούτυρο, το μπέϊκιν και ανακατεύουμε καλά.
3
Βάζουμε στο μείγμα δύο σπασμένα φύλλα και ανακατεύουμε.
4
Παίρνουμε δύο φύλλα μαζί και τα αλείφουμε.
5
Σκεπάζουμε με ακόμα δύο φύλλα και τα αλείφουμε.
6
Τοποθετούμε ακόμα δύο φύλλα και κατά μήκος απλώνουμε γέμιση.
7
Διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό.
8
Κόβουμε το ρολό σε τριγωνάκια και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
9
Τα περνάμε με κρόκο αυγού και προαιρετικά πασπαλίζουμε σουσάμι.
10
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.