Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολη χορταστική σπιτική πίτσα
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
20 γρ ζάχαρη
230 ml νερό
30 ml ελαιόλαδο
400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
Σάλτσα ντομάτας
Ρίγανη
Κίτρινο τυρί
Αλλαντικά
Μανιτάρια
Πολύχρωμες πιπεριές
Μπέικον
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
4
Την λαδώνουμε, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσει.
5
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε με τα χέρια μας σε ταψί 40x34 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
6
Τοποθετούμε τα υλικά της επιλογής μας.
7
Εμείς βάλαμε σάλτσα ντομάτας, ρίγανη, κίτρινο τυρί, καπνιστή γαλοπούλα, φρέσκα μανιτάρια, πολύχρωμε πιπεριές, κίτρινο τυρί και μπέικον.
8
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα από κάτω η πίτσα.