Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολη και πρωτότυπη τάρτα προφιτερόλ

mitsa

Υλικά

  • Κρέμα

  • 640 ml γάλα

  • 100 γρ σοκολάτα γάλακτος

  • 150 γρ ζάχαρη

  • 40 γρ κακάο

  • 60 γρ κορν φλάουρ (νισεστέ)

  • 1 μεγάλο αυγό

  • Λίγο αλάτι

  • 2 βανίλιες

  • Βάση

  • 350 γρ πτι μπερ

  • 100 γρ μαργαρίνη

  • 50 ml γάλα

Οδηγίες

1
Βάζουμε το μισό γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη.
2
Αναμειγνύουμε το υπόλοιπο γάλα με το αυγό.
3
Ενσωματώνουμε το νισεστέ, το κακάο και το αλάτι.
4
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε για να μην ψηθεί το αυγό.
5
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα αφού το σουρώσουμε.
6
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει κρέμα.
7
Την κατεβάζουμε από την φωτιά, αρωματίζουμε με τις βανίλιες και προσθέτουμε την σοκολάτα.
8
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου.
9
Αναμειγνύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με την λιωμένη μαργαρίνη και το γάλα.
10
Τα απλώνουμε σε ταρτιέρα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
11
Τοποθετούμε την κρύα κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο.
12
Σερβίρουμε όταν σταθεροποιηθεί με σαντιγί και μαρασκίνο.