Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολο σπιτικό ψωμί
mitsa
Υλικά
1200 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
800 ml νερό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά αλάτι
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
2
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε ένα μεγάλο σκεύος, το αλάτι και ανακατεύουμε.
3
Στο κέντρο δημιουργούμε μία κοιλότητα και ρίχνουμε το μείγμα με την μαγιά.
4
Ανακατεύουμε και ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει μαστιχωτή ζύμη.
5
Την χωρίζουμε σε 4 μέρη και τα κάνουμε μπαλάκια.
6
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί (προαιρετικά αλείφουμε με στραγγιστό γιαούρτι) και τα χαράζουμε.
7
Αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστούν και ψήνουμε στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.