Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site Χρυσές συνταγές

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site toftiaxa.gr  και εδώ facebook.com/groups μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα facebook για πολλές δημιουργίες!! 🙂

Ευχαριστούμε και το site Daddy cool για τη φιλοξενία όπου πλέον θα βρίσκετε και εκεί τις συνταγές μας!! 😉

Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου να αφρατέψουν.
  2. Ενσωματώνουμε τα αυγά.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε μα γίνουν ζύμη.
  4. Όταν είναι έτοιμη την τυλίγουμε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  5. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και τα αχλάδια που έχουμε κόψει σε κομμάτια.
  6. Όταν καραμελώσουν προσθέτουμε το κονιάκ, τις σταφίδες, την κανέλα, το γαρίφαλο, την βανίλια και αφήνουμε να χάσουν τα υγρά τους.
  7. Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη και προσέχουμε το ένα να είναι μεγαλύτερο από το άλλο.
  8. Ανοίγουμε το μεγάλο κομμάτι σε φύλλο και το βάζουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 26 εκατοστών.
  9. Με ένα μαχαίρι καθαρίζουμε τις άκρες και με ένα πιρούνι τρυπάμε πολλή καλά.
  10. Απλώνουμε λίγη μαρμελάδα ροδάκινο ή βερίκοκο.
  11. Βάζουμε την κρύα γέμιση.
  12. Ανοίγουμε σε φύλλο την ζύμη που έχει περισσέψει και την κόβουμε σε λωρίδες με πάχος περίπου 1 εκατοστό.
  13. Δίνουμε σχήμα όπως σας δείχνουμε στο βίντεο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.