Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΨυγείου

Γλυκό ψυγείου με γκοφρέτες και σοκολάτα

1 Mins read

Γλυκό ψυγείου με γκοφρέτες και σοκολάτα

mitsa

Υλικά

  • 250 ml νερό

  • 150 γρ ζάχαρη

  • 125 γρ βούτυρο

  • 125 γρ κουβερτούρα

  • 150 γρ μπισκότα

  • 150 γρ αμύγδαλα

  • 2 βανίλιες

  • Μπισκότα για στρώσεις

  • 500 γρ γκοφρέτες

  • Μαρμελάδα φράουλα

Οδηγίες

1
Βράζουμε το νερό και την ζάχαρη να γίνουν σιρόπι.
2
Όσο είναι καυτό ενσωματώνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα.
3
Αλέθουμε τα 150 γρ μπισκότα, τα αμύγδαλα ή φουντούκια ή καρύδια.
4
Τα ρίχνουμε στο μείγμα, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
5
Σε φόρμα 28×18 εκατοστά κάνουμε μία στρώση από γκοφρέτες.
6
Τις καλύπτουμε με μαρμελάδα φράουλα και κάνουμε μία στρώση από μπισκότα.
7
Απλώνουμε το χλιαρό μείγμα σοκολάτας και σκεπάζουμε με μπισκότα.
8
Κάνουμε ακόμα μία στρώση από μαρμελάδα και γκοφρέτες.
9
Αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες και σερβίρουμε με κακάο.