Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΖύμες

Κολοκυθοκούλουρα- Η κατάλληλη συνταγή στην ιδανική εποχή

1 Mins read

Κολοκυθοκούλουρα- Η κατάλληλη συνταγή στην ιδανική εποχή

mitsa

Υλικά

  • 8 κολοκυθάκια

  • 100 γρ μπέικον

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 200 ml γάλα

  • 200 ml νερό

  • 50 ml λάδι

  • 750 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • ½ κουταλάκι αλάτι

  • 2 κουταλιές ξύδι

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Βούτυρο

  • 150 γρ κίτρινο τυρί

  • Αυγό

Οδηγίες

1
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα περνάμε από τον χοντρό τρίφτη.
2
Κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια και το σοτάρουμε να μαλακώσει.
3
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το τηγάνι.
4
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά τα κολοκυθάκια να χάσουν τα υγρά τους.
5
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό.
6
Βάζουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
7
Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
8
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι, το ξύδι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει ζύμη.
9
Την σκεπάζουμε σε λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
10
Στα κολοκυθάκια βάζουμε αλάτι, πιπέρι, το μπέικον και ανακατεύουμε.
11
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 4 μέρη.
12
Τα ανοίγουμε σε φύλλα και απλώνουμε λίγο βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
13
Βάζουμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο και ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο.
14
Απλώνουμε την γέμιση στο μισό φύλλο και σκεπάζουμε με το άλλο μισό.
15
Κόβουμε σε λωρίδες με πάχος περίπου 1 δάχτυλο.
16
Τις στριφογυρίζουμε και δίνουμε σχήμα από κουλούρι.
17
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
18
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.