Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Κουλουράκια σμυρνέικα με γέμιση λουκούμι

mitsa

Υλικά

  • 450 γρ αλεύρι

  • 150 γρ βούτυρο

  • 2 κουταλιές γιαούρτι

  • 1 αυγό

  • 85 γρ άχνη

  • 10 γρ μπέικιν

  • 2 βανίλιες

  • Λουκούμια

Οδηγίες

1
Δουλεύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη και το αυγό χρησιμοποιώντας τα χέρια μας.
2
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μπέικιν, τις βανίλιες και συνεχίζουμε τα ανακάτεμα.
3
Ενσωματώνουμε το αλεύρι να γίνει ζύμη.
4
Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
5
Όταν είναι έτοιμη την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο και κόβουμε λωρίδες με πάχος όσο τα λουκούμια μας.
6
Στην μία άκρη βάζουμε λουκούμι και τυλίγουμε.
7
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
8
Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.