Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πανεύκολη τούρτα Σου με κρέμα βουτύρου

mitsa

Υλικά

  • Ζύμη Σου

  • 100 ml νερό

  • 100 ml γάλα

  • 140 γρ αλεύρι

  • 4 αυγά

  • 80 γρ βούτυρο

  • Λίγο αλάτι

  • Αμύγδαλα φιλέ

  • Κρέμα

  • 600 ml γάλα

  • 150 γρ ζάχαρη

  • 60 γρ νισεστέ

  • 2 αυγά

  • 200 γρ βούτυρο

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με το νερό, λίγο αλάτι και το βούτυρο.
2
Όταν πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
3
Από την στιγμή που θα γίνει ζύμη ανακατεύουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά να χάσει την υγρασία της.
4
Την αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί και με την βοήθεια του μίξερ ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
5
Μοιράζουμε την ζύμη σε 2 φόρμες των 26 cm με αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε αμύγδαλα.
6
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
7
Βάζουμε το μισό γάλα να βράσει μαζί με την ζάχαρη.
8
Στο υπόλοιπο ενσωματώνουμε τα αυγά, το νισεστέ και τις βανίλιες.
9
Όταν αρχίσει να βράζει ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να γίνει κρέμα.
10
Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου να αφρατέψει και ενσωματώνουμε την χλιαρή κρέμα.
11
Περιμετρικά από την φόρμα βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε την κρέμα.
12
Σκεπάζουμε με την άλλη βάση Σου και βάζουμε για τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.