Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πανεύκολο νηστίσιμο σάμαλι

mitsa

Υλικά

  • 1 κιλό σιμιγδάλι χονδρό

  • 475 γρ ζάχαρη

  • 600 ml νερό

  • 5-6 κόκκους μαστίχα

  • Σιρόπι

  • 1 λίτρο νερό

  • 1 κιλό ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • Χυμό από ½ λεμόνι

Οδηγίες

1
Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά.
2
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό από το λεμόνι.
3
Αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι με την ζάχαρη.
4
Προσθέτουμε την μαστίχα που έχουμε διαλύσει μαζί με λίγη ζάχαρη, το νερό και ανακατεύουμε καλά.
5
Το απλώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί 38x28 εκατοστών.
6
Χαράζουμε κομμάτια και στο κέντρο από κάθε κομμάτι βάζουμε ένα ασπρισμένο αμύγδαλο.
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
8
Όσο το γλυκό είναι καυτό σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
9
Σερβίρουμε τουλάχιστον μετά από 6 ώρες.