Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Παραδοσιακά πουράκια Σικελίας (Cannoli)

mitsa

Υλικά

  • 250 γρ αλεύρι

  • 60 γρ βούτυρο

  • 1 αυγό

  • 30 ml λευκό ξύδι

  • 30 ml λευκό κρασί

  • 30 γρ άχνη

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • Λίγο αλάτι

  • Γέμιση

  • 500 γρ μασκαρπόνε

  • 200 γρ άχνη

  • 200 γρ σταγόνες σοκολάτας

Οδηγίες

1
Σε ένα σκεύος βάζουμε το αλεύρι μαζί με την άχνη , λίγο αλάτι, την κανέλα και ανακατεύουμε.
2
Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και δουλεύουμε καλά με τα χέρια μας.
3
Βάζουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Τέλος προσθέτουμε το ξύδι, το κρασί και δουλεύουμε να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
6
Χτυπάμε το μασκαρπόνε με την άχνη και ενσωματώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
7
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και με την βοήθεια από ένα κουπ-πατ την κόβουμε.
8
Τυλίγουμε τα φύλλα στους ειδικούς κυλίνδρους για πουράκια, βρέχουμε την μία άκρη και τις ενώνουμε.
9
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και προσέχουμε να μην μας ανοίξουν.
10
Όταν ροδίσουν τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
11
Όταν κρυώσουν ξεφορμάρουμε και με την βοήθεια ενός κορνέ τα γεμίζουμε.