Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Νηστίσιμα στριφτά πατατοπιτάκια (κιχάκια)

mitsa

Υλικά

  • 6-8 βραστές πατάτες

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • 500 γρ φύλλα κρούστας

  • Καπνιστή πάπρικα

  • Ρίγανη

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

Οδηγίες

1
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.
2
Κόβουμε τις βρασμένες πατάτες, προσθέτουμε αλάτι και με την βοήθεια ενός πιρουνιού τις λιώνουμε.
3
Βάζουμε το πιπέρι, το κρύο κρεμμύδι, την καπνιστή πάπρικα, την ρίγανη και ανακατεύουμε.
4
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου με σπορέλαιο και το διπλώνουμε στην μέση.
5
Διπλώνουμε ξανά στην μέση και απλώνουμε κατά μήκος μείγμα πατάτας.
6
Ενώνουμε τις άκρες και σφραγίζουμε.
7
Γυρίζουμε τις άκρες και δίνουμε το σχήμα σαλιγκαριού.
8
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με σπορέλαιο.
9
Με τα χέρια μας τα ραντίζουμε με νερό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.