Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πεντανόστιμη πρασοτηγανιά στο πήλινο

mitsa

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά

  • Σκόνη λαχανικών

  • Ελαιόλαδο

  • 3-4 πράσα

  • 2 ντομάτες

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Μπούκοβο

  • Μπαχάρι

  • Ρίγανη

  • 500 γρ σάλτσα ντομάτας

  • 300 ml κόκκινο κρασί

  • Δαφνόφυλλα

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το κρέας με την σκόνη λαχανικών, ελαιόλαδο, τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε για ένα βράδύ στο ψυγείο.
2
Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.
3
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από την δάφνη και δουλεύουμε καλά.
4
Μοιράζουμε σε πήλινα σκεύη, τοποθετούμε ένα φύλλο δάφνης σε κάθε σκεύος και περιχύνουμε με το ζουμί από τα κρέας.
5
Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
6
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που να μαλακώσει το κρέας.