Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Θρεπτική σαλάτα ιδανική για γεύμα

mitsa

Υλικά

  • 4-5 πατάτες

  • 2-3 καρότα

  • 2 ψητές κόκκινες πιπεριές (foodaholics.shop)

  • 200 γρ πάριζα

  • 1/2 κρεμμύδι

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • 1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι

  • 4 αυγά

  • 100 γρ κεφαλοτύρι

  • Σάλτσα

  • 150 ml ελαιόλαδο

  • Χυμό από 1 λεμόνι

  • 150 γρ μουστάρδα (foodaholics.shop)

  • Ρίγανη-Θυμάρι (foodaholics.shop)

Οδηγίες

1
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και τα καρότα.
2
Τα βράζουμε σε νερό με αρκετό αλάτι μέχρι να μαλακώσουν.
3
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και περνάμε από τον χοντρό τρίφτη την πάριζα.
4
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε σε κομμάτια τα αυγά.
5
Αναμειγνύουμε όλα τα κρύα υλικά για την σαλάτα μαζί.
6
Σε στενόμακρο σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ. Αρωματίζουμε με την ρίγανη και το θυμάρι.
7
Ρίχνουμε τα 2/3 από την σάλτσα στην σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
8
Περιχύνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα.
9
Ιδανικά αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.