Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τυρόπιτα φόρμας

mitsa

Υλικά

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 100 ml γάλα

  • 2 αυγά

  • 50 ml λάδι

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 550-600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • Λίγο αλάτι

  • 400 γρ φέτα

  • 200 γρ τυρί κρέμα

  • 1 αυγό

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Βάζουμε τα αυγά, το λάδι και ανακατεύουμε.
3
Προσθέτουμε το γιαούρτι και δουλεύουμε.
4
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
5
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γινει ζύμη.
6
Την τοποθετούμε σε λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
7
Αναμιγνύουμε την σπασμένη φέτα με το τυρί κρέμα.
8
Δουλεύουμε ελαφρώς την ζύμε και την χωρίζουμε σε 2 μέρη.
9
Το ένα μέρος το ανοίγουμε σε 4 ομοιόμορφα φύλλα.
10
Τα βάζουμε το ένα επάνω στο άλλο με ενδιάμεσα τυρί.
11
Τα ανοίγουμε στο μέγεθος φόρμας 28 εκατοτσών.
12
Κόβουμε το φύλλο σε 8 ακτίνες και τις τοποθετούμε σε φόρμα 28 εκατοτσών με αντικολλητικό χαρτί.
13
Χωρίζουμε την ζύμη που περίσσεψε σε 2 μέρη.
14
Το ένα το κάνουμε γεμιστές πλεξούδες όπως σας δέιχνουμε στο βίντεο.
15
Το άλλο μισό το κάνουμε 5 γεμιστά μπαλάκια.
16
Τοποθετούμε τις πλεξούδες και τα μπαλάκια πάνω από την πίτα μας και αλήφουμε με αυγό.
17
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.