Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Βελούδινη λευκή σάλτσα χωρίς κρέμα γάλακτος
mitsa
Υλικά
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
50 γρ βούτυρο
250 γρ μανιτάρια
5 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ.
200 ml ζωμό κότας
800 ml γάλα
Αλάτι-Πιπέρι
Ρίγανη (foodaholics.shop)
1 κιλό ζυμαρικά
Οδηγίες
1
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
2
Τα σοτάρουμε καλά σε τηγάνι με ελαιόλαδο.
3
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε φέτες.
4
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το βούτυρο.
5
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να μαλακώσουν.
6
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
7
Ενσωματώνουμε τον ζεστό ζωμό και μετά το γάλα.
8
Αρωματίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
9
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που η σάλτσα να δέσει.
10
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε για 5 λεπτά να πάρει θερμοκρασία.
11
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά της επιλογής μας και σερβίρουμε.