Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Συνταγή για μελιτζανοκεφτέδες που θα σας στείλει κατευθείαν στην κουζίνα
mitsa
Υλικά
3-4 μελιτζάνες φλάσκες
2-3 κόκκινες πιπερίες
½ ματσάκι μαϊντανό
¼ ματσάκι άνηθο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2-3 καρότα
Αλάτι-Πιπέρι
Ρίγανη-Θυμάρι
Δυόσμο
100 γρ κεφαλοτύρι
1 κουταλάκι μπέικιν
Λίγο χυμό λεμονιού
Ελαιόλαδο
Αλεύρι γ.ο.χ.
Οδηγίες
1
Ψήνουμε στο καμινέτο ή στον φούρνο τις μελιτζάνες (αν τις ψήσουμε στο καμινέτο θα έχουν έντονο καπνιστό άρωμα, οπότε μπορούμε να κάνουμε ένα συνδυασμό από ψημένες στον φούρνο και στο καμινέτο).
2
Τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ με τις ψημένες κόκκινες πιπεριές, το μαϊντανό και τον άνηθο.
3
Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το ενσωματώνουμε στις μελιτζάνες.
4
Περνάμε τα καρότα από τον τρίφτη και τα βάζουμε στο μείγμα μαζί με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο, τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
5
Ρίχνουμε το μπέικιν και σβήνουμε με λίγο χυμό λεμονιού.
6
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ενσωματώνουμε αλεύρι μέχρι που να γίνει χυλός.
7
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά.
8
Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τους γυρίζουμε από την άλλη.
9
Όταν είναι έτοιμοι τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.