Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΟρεκτικά

Συνταγή για μελιτζανοκεφτέδες που θα σας στείλει κατευθείαν στην κουζίνα

1 Mins read

Συνταγή για μελιτζανοκεφτέδες που θα σας στείλει κατευθείαν στην κουζίνα

mitsa

Υλικά

  • 3-4 μελιτζάνες φλάσκες

  • 2-3 κόκκινες πιπερίες

  • ½ ματσάκι μαϊντανό

  • ¼ ματσάκι άνηθο

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • 2-3 καρότα

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Ρίγανη-Θυμάρι

  • Δυόσμο

  • 100 γρ κεφαλοτύρι

  • 1 κουταλάκι μπέικιν

  • Λίγο χυμό λεμονιού

  • Ελαιόλαδο

  • Αλεύρι γ.ο.χ.

Οδηγίες

1
Ψήνουμε στο καμινέτο ή στον φούρνο τις μελιτζάνες (αν τις ψήσουμε στο καμινέτο θα έχουν έντονο καπνιστό άρωμα, οπότε μπορούμε να κάνουμε ένα συνδυασμό από ψημένες στον φούρνο και στο καμινέτο).
2
Τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ με τις ψημένες κόκκινες πιπεριές, το μαϊντανό και τον άνηθο.
3
Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το ενσωματώνουμε στις μελιτζάνες.
4
Περνάμε τα καρότα από τον τρίφτη και τα βάζουμε στο μείγμα μαζί με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο, τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
5
Ρίχνουμε το μπέικιν και σβήνουμε με λίγο χυμό λεμονιού.
6
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ενσωματώνουμε αλεύρι μέχρι που να γίνει χυλός.
7
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά.
8
Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τους γυρίζουμε από την άλλη.
9
Όταν είναι έτοιμοι τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.