Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τυρόπιτα διαφορετική από όλες τις άλλες

mitsa

Υλικά

  • 700 αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 300 ml γάλα

  • 150 ml λάδι

  • 1 αυγό + 1 ασπράδι

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • Λίγο αλάτι

  • Φέτα

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το αυγό, το ασπράδι, το λάδι και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακατεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε σε αλευρωμένη φόρμα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλα.
7
Κόβουμε σε μικρότερα φύλλα σε μέγεθος όσο ένα μπολάκι (300 ml).
8
Κόβουμε μία ακτίνα, τοποθετούμε φέτα και τυλίγουμε όπως σας δείχνουμε.
9
Αν χρειαστεί βάζουμε λίγη φέτα ακόμα και τα τοποθετούμε σε στρογγυλή φόρμα 26 εκατοστών.
10
Αλείφουμε τα τυροπιτάκια μας με τον κρόκο αυγού που έχουμε κρατήσει.
11
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.