Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τυρόπιτα φόρμας με ζύμη γιαουρτιού #3
mitsa
Υλικά
500-600 γρ αλεύρι
100 ml γάλα
1 ξηρή μαγιά
50 ml λάδι
200 γρ γιαούρτι
2 αυγά
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Φέτα
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Ενσωματώνουμε τα αυγά, το λάδι και το γιαούρτι.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την τοποθετούμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 4 μέρη.
7
Τα ανοίγουμε σε φύλλα και για τα τυροπιτάκια σε σχήμα γιασεμί κόβουμε τετράγωνα κομμάτια.
8
Τα χαράζουμε σε σχήμα σταυρό, βάζουμε Φέτα στην μέση και δίνουμε σχήμα όπως σας δείχνουμε στο βίντεο.
9
Τα τοποθετούμε περιμετρικά σε φόρμα 26 cm με αντικολλητικό χαρτί.
10
Για τα τυροπιτάκια με σχήμα τριαντάφυλλο κόβουμε με την βοήθεια από ένα κουπ πατ στρόγγυλα φύλλα.
11
Κόβουμε 8 ακτίνες και στο κέντρο τοποθετούμε Φέτα μαζί με σάλτσα πιπεριάς (εδώ θα βρείτε την συνταγή για την σάλτσα πιπεριάς: https://foodaholics.gr/recipe/saltsa-piperias-gia-polles-chriseis/ ).
12
Δίνουμε σχήμα όπως σας δείχνουμε στο βίντεο και τα βάζουμε στο κέντρο την φόρμας.
13
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και προαιρετικά πασπαλίζουμε σπόρους.
14
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.