Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού χωρίς μαγιά- back to school
mitsa
Υλικά
600 γρ αλεύρι γ.ο.χ
200 γρ γιαούρτι
2 αυγά
250 γρ βούτυρο
1 κουταλιά μπέικιν
Λίγο αλάτι
Φέτα
Οδηγίες
1
Δουλεύουμε με τα χέρια μας, το βούτυρο ή την μαργαρίνη με το μισό περίπου αλεύρι να γίνουν ψίχουλα.
2
Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέικιν και ανακατεύουμε.
3
Προσθέτουμε λίγο αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την χωρίζουμε σε δύο μέρη.
6
Τα ανοίγουμε σε φύλλα και κόβουμε με κουπ-πατ ή μπολ μικρότερα φύλλα.
7
Παίρνουμε ένα φύλλο, βάζουμε σπασμένη Φέτα και καλύπτουμε με ακόμα ένα φύλλο.
8
Δίνουμε σχήμα από λουλούδι όπως σας δείχνουμε.
9
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
10
Προαιρετικά κάνουμε σχήματα με την βοήθεια ενός πιρουνιού και διακοσμούμε με σουσάμι.
11
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που να πάρουν χρώμα.