Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολο και γρήγορο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου
mitsa
Υλικά
200 γρ σαβαγιάρ
400 γρ σοκολάτα
500 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ βούτυρο
Οδηγίες
1
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να βράσει.
2
Κόβουμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και όταν η κρέμα πάρει θερμοκρασία τα ενώνουμε.
3
Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
4
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
5
Σε αποσπώμενη φόρμα, 30x18, με αντικολλητικό χαρτί κάνουμε μία στρώση από σαβαγιάρ.
6
Προαιρετικά απλώνουμε φρούτα της επιλογής μας και βάζουμε λίγο λιγότερη από την μισή κρέμα.
7
Καλύπτουμε με σαβαγιάρ και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία, αλλά προσέχουμε να κρατήσουμε λίγη από την κρέμα.
8
Κόβουμε σαβαριάρ με πάχος περίπου 2 εκατοστά και τα τοποθετούμε όρθια.
9
Ενδιάμεσα βάζουμε την κρέμα που έχουμε κρατήσει.
10
Διατηρούμε στο ψυγείο και σερβίρουμε όταν η σοκολάτα πήξει.