Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΨυγείου

Γλυκό ψυγείου με ανανά και γιαούρτι II

1 Mins read

Γλυκό ψυγείου με ανανά και γιαούρτι II

mitsa

Υλικά

  • 1 ζελέ ανανά

  • 125 γρ κουβερτούρα

  • 1 πακέτο σαβουαγιάρ

  • 2 κομπόστες ανανά

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 200 γρ γιαούρτι

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 200 γρ γιαούρτι

  • 150 γρ άχνη ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Ετοιμάζουμε το ζελέ βάση των οδηγιών που υπάρχουν στην συσκευασία.
2
Βουτάμε τα σαβουαγιάρ στο σιρόπι από τις κομπόστες ανανά και τα στρώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
3
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
4
Χτυπάμε 200 ml κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και ενσωματώνουμε την χλιαρή σοκολάτα.
5
Στρώνουμε την μους πάνω από τα σαβουαγιάρ.
6
Χτυπάμε 200 ml κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και ενσωματώνουμε γιαούρτι, την άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες.
7
Κόβουμε τον ανανά από την μία κομπόστα σε κομμάτια, τα βάζουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
8
Απλώνουμε την κρέμα στο γλυκό μας.
9
Τοποθετούμε τον υπόλοιπο ανανά και προαιρετικά μερικά μαρασκίνο.
10
Βάζουμε με προσοχή το κρύο ζελέ και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.