Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πιπερόπιτα χωρίς φύλλο, έτοιμη σε λίγα λεπτά χωρίς κόπο

mitsa

Υλικά

  • 400 γρ ανθότυρο

  • 2 αυγά

  • Πιπέρι

  • Ρίγανη (foodaholics.shop)

  • 1 κιλό ψητές κόκκινες πιπεριές (foodaholics.shop)

  • 12 φέτες γαλοπούλα

  • 400 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 2 αυγά

  • 100 γρ κίτρινο τυρί

Οδηγίες

1
Δουλεύουμε το ανθότυρο ή άλλο ελαφρύ τυρί μαζί με 2 αυγά, πιπέρι και ρίγανη.
2
Αν το τυρί είναι αρκετά ανάλατο βάζουμε και αλάτι.
3
Λαδώνουμε ταψί 34 × 26 εκατοστών και κάνουμε μία στρώση με τις μισές ψητές κόκκινες πιπεριές.
4
Προσέχουμε να μην έχουν υγρά.
5
Τις καλύπτουμε με 6 φέτες από γαλοπούλα και απλώνουμε την γέμιση με το τυρί.
6
Βάζουμε τις υπόλοιπες φέτες από γαλοπούλα και από πάνω τις υπόλοιπες ψητές κόκκινες πιπεριές.
7
Δουλεύουμε το γιαούρτι με 2 αυγά και καλύπτουμε το ταψί.
8
Πασπαλίζουμε το τριμμένο κίτρινο τυρί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.