Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΚρεατικά

Πως να κάνετε κρέας για τις γιορτές μαλακό σαν λουκούμι

1 Mins read

Πως να κάνετε κρέας για τις γιορτές μαλακό σαν λουκούμι

mitsa

Υλικά

  • 150 ml ελαιόλαδο

  • Πάπρικα

  • Ρίγανη-Θυμάρι

  • 3 κιλά χοιρινό κρέας

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • 3-4 καρότα

  • 400 ml λευκό κρασί

  • 3 κουταλιές μουστάρδα

  • Πιπέρι-Μπαχάρι

  • Αλάτι

Οδηγίες

1
Δουλεύουμε το ελαιόλαδο μαζί με καπνιστή ή γλυκιά πάπρικα, ρίγανη και θυμάρι.
2
Καλύπτουμε την γάστρα με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε το κρέας (εμείς χρησιμοποιήσαμε λαιμό και κότσι).
3
Αλείφουμε το κρέας με την μαρινάδα, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες στο ψυγείο.
4
Κόβουμε το κρεμμύδι και τα καρότα σε φέτες.
5
Στο κρασί βάζουμε την μουστάρδα, κόκκους από πιπέρι, κόκκους από μπαχάρι, αλάτι και ανακατεύουμε.
6
Περιχύνουμε το κρέας και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
7
Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί, το καπάκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 2-2½ ώρες.
8
Στην μία ώρα ψησίματος γυρνάμε το κρέας από την άλλη πλευρά να ροδίσει.
9
Αν θέλουμε πιο έντονο χρώμα ψήνουμε στο τέλος χωρίς το καπάκι.