Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Σιροπιαστό γλυκό ψυγείου με παπαρουνόσπορο
mitsa
Υλικά
Παντεσπάνι
250 γρ φαρίνα
370 γρ ζάχαρη
400 ml σπορέλαιο
320 γρ σιμιγδάλι χονδρό
200 γρ παπαρουνόσπορο
10 γρ μπέικιν
3 βανίλιες
Σιρόπι
500 γρ ζάχαρη
700 ml νερό
2 βανίλιες
400 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
1
Βάζουμε την ζάχαρη μαζί με το νερό να βράσουν για 5 λεπτά από την στιγμή που αρχίζουν να κοχλάζουν.
2
Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
3
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
4
Προσθέτουμε το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
5
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τις βανίλιες.
6
Αναμειγνύουμε να γίνει ζύμη και με την βοήθεια από μία μαρίζ ενσωματώνουμε το σιμιγδάλι και τον παπαρουνόσπορο.
7
Απλώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 42×38 εκατοστά.
8
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
9
Όσο το γλυκό είναι καυτό το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
10
Όταν κρυώσει απλώνουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει σε σαντιγί.